Bleskovky »

18. decembra 2019 – 22:37

26.12.2019 po zraze o 10:00 hod.
v Pieniny sport center Červený Kláštor 37
Prajem Vám príjemné sviatky
a teším na tradičné stretnutie za každého počasia.
Prípadné info na 905 252043 alebo olejarzavinackryhabodkask

Print Friendly, PDF & Email
Read the full story »
2017
2016
2015
2014
2013
Home » 2012, Články, Rieky

Bialka 2012 alebo Kamikse CubaLibre Night

Submitted by on 23. mája 2012 – 17:20
bialka_skalky

kamene ukradnute zo svokrinej skalky...

Obľúbená akcia Bialka sa v Kamikse stala už nevyhnutnou súčasťou jarnej sezóny. Na tento ročník Branko vyhlásil headline CubaLibre Night… :)

Ako prví prišli na miesto činu – Jurgovské šopky zástupcovia OZ BA v zastúpení Zuzky, Kamila, Ivana a Kamilovho Passáta  (ďalej len das Auto). Rozbalili stany, vypili vínko a slivovicu a prežili tuhú noc, nakoľko do rána miestnemu bačovi zamrzla voda na salaši a im úsmev na perách. Vraj bolo -5 stupňov, čo je na máj celkom tuhá muzika. Ja som celý večer zháňal v Poprade mäso na guláš spolu s kotlíkom, takže ráno sme s Ďurim Lisoňom dorazili viac-menej na rovnako, na 10 hodinu. Traja zmrznutí niečo pojedli, niečo popili a pomaly sa objavili aj ďalšie postavičky každoročného panoptika – najprv Jano, Mišo Žolki a Deny, neskôr Branko s famíliou + prešovčania + UPJŠ.

Na sútoku

Na sútoku

Laco s Majom a UPJŠ odfičali hneď na vodu, my sme dali prvý pomalý splav, nakoľko sa najprv na sútoku čakalo na Jana (ta len asi pol hodinku) a potom striedavo na ostatných, ktorým sa nechcelo z valca alebo vracáka. Počasie bolo pohodové a tak sme sa veľmi pomaly odkačičkovali k ústrety prvým valčokom… Ďuri sa stihol hneď na sútoku prvý krát okúpať :). Hrozienkový rebrolamač (2hý valec) nepremával, ale Ďuri zasa vykúpal. Asi mu bolo teplo. Musel to byť naozaj pekný deň, alebo sa riečke páčili Ďuriho nové slnečné okuliare, lebo na konci splavu Bialka viedla nad Ďurom v hokejovom štýle 3:0. Ďalej sa nedialo už okrem poctivého tréningu v každom valčoku nič zaujímavé, len Kamil skočil namiesto do vodu do ukrytého kameňa a trošku si zranil nožičku. Branko ho strašil, že má výron, ale studená voda a relaxačná jogínska poloha v kajaku kombinovaná s večernou porciou Cuba Libre urobili zázraky – zázračne vyzdravel.

Naviazali sme plťky na autá, ktoré stiahli Deny s Ivanom [zranený prst pri výrobe špáradla rovná sa neplavec], Branko si obliekol svoj sexy dres SLovenskóó a s pokrikom Slovenskóó sme išli na second run double fun – druhú rundu dňa. Prestávka sa trošku predĺžila,  cez obednajšiu páľavu sa na slnko nikomu nechcelo a na vodu sme sa dostali až po pol tretej. To už v kempe po Lacovi & spol nebolo ani chýru – ani slychu. Druhý splav bol kúsok rýchlený, Branko s Mišom a Zuzkou si vyniesli kus Javorinky, ja kus Bialky a odkačičkovali sme v ústrety ďalším dobrodružstvám –  ktoré sa nekonali. Ďuriho už ranné kúpele prešli a nič nevystrájal. Rieka tiež nevystrájala, len pridala zopár kubíkov na prietoku. Už za hodinku sme boli v cieli etapy a vyrazili sme na najkrajšiu časť dňa – nákup na miestnu pumpu. Nákup sa niesol len ako Cola&Cola headline a Kamil si dal HotDog s Musztardou a Kabanoskiem. Citronowku som si nekúpil, lebo peňaženka zostala v Toyote v kempe…taka škoda!

Fandime aj na vode

Fandime aj na vode

Večerný program začal neskôr, prešovčania zmenili úmysly a zostali na hornom táborisku, preto sme varenie guľášu museli odložiť. Prišiel doktor Mudrík aj z Mišom a celí netrpezliví vyrazili na celkovo tretí splav dňa, sprevádzaní Vladom Olejárom. Jano/Mišo a Deny išli namiesto krájania cibule na guľáš na cesnačku a prvú tretinu hokeja s čechmi do Podspádskej krčmy, ale na televízoríku o rozmeroch 10x10cm nič nevideli, takže sa k nám vrátili. Vraj to bol nudný hokej a v krčme sa nič zaujímavé nedialo.

Naladili sme SRO 1 a opekali a počúvali 2hú tretinu, počúvajúc zavíjanie moderátora a chechtali sme sa nad fínskym komentátorom Anterom Mertarantom, ktorý povie za zápas viac slov ako bežný fín za rok.

Napätie sa stupňovalo a tak sme začali s vínom, opekaním a oslavou, lebo chlapci nesklamali a nad čechmi ako sa patrí konečne vyhrali. Niektorí počas napínavých chvíľ skoro obhrýzali okolité lykožrútom zdecimované smrečky. Nám sa to nad alkoholom nepodarilo, ale niektorí vraj remizovali. Konečne po deviatej, keď sa zotmelo a niektorí doopekali, začali sme variť guľáš. S šúpaním cibule pomohla Deny a Ligusovci a Mišo Žolko ostrúhal celé 4 zemiaky, čím prekonal svoj rekord. Cibuľa nám fasa prihorela, ale ďalej to už pokračovalo bez obáv, prerušované šhotmi CubaLibre z rúk oddielového šamana Jožka Mudríka. Po asi 3 runde som posledný krát zhliadol môj MSR hrnček, ktorý sa presunul do iného časopriestoru bez ožranov. Nahradili ho však iné hrnčeky a neskôr aj flaša – tzv. direct insert, ktorá kolovala po kempe… Pred polnocou sme úspešne dovarili guláš, aj ked sa nám ho Branko snažil skopnúť z drevenej trojnožky, čo vyrobil zálesák Ivo. Ked sa mu to nepodarilo, usúdili sme že lepší guláš v hrnci, ako v ohni a s prípravou sme skončili, bola aj tak polnoc. Kým sova 3x zahúkala, bolo po guláši. Začalo ako vždy v noci prituhovať ale Ivo zakúril tatranským čajom. Začalo mi byť teplo…   Dostaval som svoj stan, ale umiestnil som ho zle, čo malo ráno  príslušné dôsledky.

Došli Vaco s partiou, táborisko sa celkom pekne zaplnilo. Ďuri sa rozhodol, že prespí s nami a domov nepôjde :). Pri rieke sa spravil ešte malý happening a okolo jednej som zaliezol do spacáka. Nohy som mal síce vyššie ako hlavu, ale nejak mi to nevadilo. Zima nebola a nad ránom som sa ešte musel preskupiť, lebo z krivej polohy som nejak prestal cítiť nožičku. Branko vedľa spal ako nemluvňa :) Ráno som vstal pred šiestou a skočil som po Naty na Hágy, nakoľko celú noc usilovne zachraňovala pacientov a cez deň chcela aj nás. Naložili sme jej plťku a o deviatej sme už boli naspať. Ostatní akurát vstali a dumali, čo s načatým dňom. Ako ináč, zas na vodu :). Trošku sme pochaosili pri transporte áut, nakoľko niektorí išli aj napriek tomu, že ísť nemali. Vliezli sme do vlhkého hydra a hop-cup zasa dolu. Potrénovali sme a po návrate Branko vyhlásil krátku 10 minútovú prestávku na občerstvenie. Aj napriek tomu, stihli sme opiecť mäso ktoré doniesol Jožko, a krátka pauza sa natiahla na bezmála 2 hodiny. Slnko pieklo a na vodu sa nikomu nechcelo. Branko zostal trénovať na sútoku, tak posledný splav sme dali bez neho. Jedine Vaco na konci reklamoval, že mu niekto ukradol 3 posledné skoky, ktoré sme my normálne absolvovali. Ale ako všetci vieme, Bialka je rieka tajomná.

Kto nebol, môže ľutovať, lbo počasie aj voda bola fasa.

Zapísal: Milan, Fotky: Branko/Danka, Deny, Mišo Video: Milan

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150914987347158&set=a.10150914987207158.439475.788827157&type=3&theater#!/media/set/?set=a.10150914987207158.439475.788827157&type=3

 

Print Friendly, PDF & Email