Bleskovky »

18. decembra 2019 – 22:37

26.12.2019 po zraze o 10:00 hod.
v Pieniny sport center Červený Kláštor 37
Prajem Vám príjemné sviatky
a teším na tradičné stretnutie za každého počasia.
Prípadné info na 905 252043 alebo olejarzavinackryhabodkask

Print Friendly, PDF & Email
Read the full story »
2017
2016
2015
2014
2013
Home » Bleskovky

Inkubátor – škola kajaku na Dunaji

Submitted by on 8. októbra 2018 – 7:27

Kajakársky inkubátor umožňuje dostať sa na vodu ľuďom, ktorí nie sú členmi lodenice a majú záujem chodiť pravidelne. Je vhodný pre úplných začiatočníkov, ale aj pokročilých.
Začiatočníci od nás dostanú kajak, pádlo, vestu a inštruktora, ktorý im všetko potrebné vysvetlí a dohliadne na ich bezpečnosť. Pádlujú hlavne medzi starým mostom a Apollom.
Pokročilý si môžu vyskúšať rôzne druhy sea kajakov, alebo rýchlostný kajak či surfski z dielne Vajda.
Na vode sme počas sezóny dva krát týždenne tak, aby sme stihli pádlovať aj po práci. Chodíme aj na splavy Dunaja, hlavne v okolí lodenice, Malého Dunaja, či ramien Dunaja. A tiež radi vybehneme na individuálny termín pre skupinku, školu, či firmu. Dunajčík organizuje aj splavy mimo Slovenska, napríklad na rakúskej Salze, kde sa môžu pridať aj inkubatoristi.

Skúsenosti z predchádzajúcich sezón

Škola kajaku na Dunaji sa rozbehla vďaka VK Dunajčík, ktorý ma v roku 2016 oslovil s tým, že chce na umožniť širšej verejnosti dostať sa na vodu. Ako inštruktora raftingu a kajakára ma táto možnosť zaujala a šiel som do toho.
Medzičasom sa pridala aj moja sestra, rozšírili sme ponuku kajakov a tým pádom zvýšili kapacitu aj počet účastníkov. Veľmi nás teší, keď vidíme ako sa účastníci „inkubátora“ zúčastňujú pretekov, stali sa členmi klubov, alebo poslali svoje deti aj na letný vodácky tábor. Zároveň sme veľmi vďačný klubu za tento jedinečný priestor na rozvoj. Tento rok sa inkubátora zúčastnilo približne 300 ľudí, niektorí sedeli v kajaku prvý krát v živote, iní sa k tomuto športu vrátili po rokoch a zistili, že ešte stále vedia pádlovať.

Vízia do budúcna

V roku 2019 budeme pokračovať v pravidelnom kajakovaní, pravdepodobne od mája, podľa počasia. Plánujeme ešte navýšiť kapacitu, keďže tento rok bol často krát vyšší záujem ako počet kajakov.
Zároveň plánujeme zaviesť pravidelné splavy. Cez týždeň sa nám osvedčili krátke trate, ako napríklad Devín – Bratislava a cez víkendy napríklad splav Hainburg – Bratislava, alebo Bratislava – Jarovce.
Na rozširovanie našej činnosti budeme hľadať aj ďalších partnerov. Šikovní inštruktori by nám pomohli rozšíriť našu činnosť na viac dní. Spolupráca s ďalšou lodenicou by výrazne zjednodušila pravidelné splavy.
Ak máte záujem zúčastniť sa, či už ako začiatočník, alebo prípadný inštruktor, kontaktujte nás.

Kde nás nájdete?

Viac informácií nájdete na našej web stránke www.teamspirit.sk
Inkubátor sa koná v najstaršom Vodáckom Klube Dunajčík na Klokočovej 5, na petržalskom brehu Dunaja, medzi Starým a Apollo mostom.
Stačí sa prihlásiť cez našu stránku: http://teamspirit.sk/sk/blog/skola-kajakovania-na-dunaji-inkubator-vk-dunajcik-b50.html

Print Friendly, PDF & Email