Bleskovky »

18. decembra 2019 – 22:37

26.12.2019 po zraze o 10:00 hod.
v Pieniny sport center Červený Kláštor 37
Prajem Vám príjemné sviatky
a teším na tradičné stretnutie za každého počasia.
Prípadné info na 905 252043 alebo olejarzavinackryhabodkask

Print Friendly, PDF & Email
Read the full story »
2017
2016
2015
2014
2013
Home » 2014

Splav Lužnica- Sázava 2014

Submitted by on 17. mája 2014 – 19:40

Kviechac - usek do Dobronic    Ako každý rok okolo prvého mája sa konal tradičný splav vybraných úsekov Lužnice a Sázavy. V stredu sme naviazali vlek a v počte 30 účastníkov vyrazili smer Majdaléna. Prišli sme tam tesne pred polnocou z 30.4. na 1.5. a oslavy pálenia čarodejníc + kempárova 60-tka boli v plnom prúde. Zastanovali sme a ráno bol budíček.

Počasie nám prialo. Vody síce bolo pomenej. Ale okrem povinnej prenášky na Pilaři bolo všetko splavné. Na obed sme dorazili do Majdalény. Pobalili stany, najedli sme sa a s malou dušičkou a mobilným telefónom smerovali na rozvodie na Starú řeku. Ukázalo sa že väčšina vody šla do starého koryta tak sme preniesli lode a plavili ďalej. Úsek bol pekný a počasie nám prialo. Dokonca bolo treba asi len 3 krát vystúpiť z lode kvôli nejakým prenáškam. Okolo pol siedmej sme posledný dorazili do starej Hlíny. Navečerali sa v miestnej reštaurácii a pokračovali smer Sezimovo Ústí, kde sme mali dohodnutý nocľah v telocvični. V piatok sme pokračovali úsekom z Tábora do Dobroníc.

Tu boli vody fakt menej ako sme boli zvyknutí ale problém to bol len vtedy, keď si ju na jezoch odčerpávali malé vodné elektrárne inak to šlo hladko. Na pol ceste bol dohodnutý obed. Takže na nás boli pripravení. Keď sme boli vnútri tak sa na nás padla obloha. Tak sme sa zdržali nejakých 20 minút navyše. Druhý krát na nás padla uprostred druhého úseku. Ale to sme na to boli vybavený tak sa to dalo prežiť. Tretí deň sme pokračovali smer Týnec nad Sázavou. Dosť sa okosilo a fúkal studený vietor, avšak už nepršalo. Navyše napršalo nám dosť vody. Čiže sme jej mali viac ako bolo za posledné aspoň štyri roky.

Niektorým posádkam bolo odporučené vzhľadom na ich skúsenosti a vybavenie pokračovať až druhou polovicou. Prvú sme splavili asi za menej ako dve hodiny. V kamennom přívoze bol teplý obed. Fotili a natáčali sme miestne nutrie sídliace pri stĺpe v strede rieky. Dolný úsek šiel bez problémov a tiekol parádne. Celý sme ho splavili snáď za 90 minút a to sme sa nikam neponáhľali. Vládla všeobecná spokojnosť. Nasledoval presun na Stvořidlá. Tam už nejaká voda odtiekla ale stále boli splavné. Večer bol tradičný kultúrny program. Vzhľadom na to, žč bola zima tak sa väčšina účastníkov rozhodla ubytovať v chatkách., karavanoch… Na lúke nakoniec stáli len 4 stany. Nedeľa síce ešte stále nebola vyslovene teplá, skôr studená ale už bolo pekne. Hromadne sme splavili zo Smrčnej do kempu. Bola to trochu klučkovačka ale dala sa vyberať pomerne pekná cesta. V kempe sme ešte dali obeda pobrali sa smer Bratislava. Mali sme slnko, teplo, málo vody, dobrú vodu, zimu aj dážď ale všetko bolo ako malo byť. A tešíme sa na ďalší splav zas o rok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

maco

Print Friendly, PDF & Email