Bleskovky »

18. decembra 2019 – 22:37

26.12.2019 po zraze o 10:00 hod.
v Pieniny sport center Červený Kláštor 37
Prajem Vám príjemné sviatky
a teším na tradičné stretnutie za každého počasia.
Prípadné info na 905 252043 alebo olejarzavinackryhabodkask

Print Friendly, PDF & Email
Read the full story »
2017
2016
2015
2014
2013
Home » 2014, Bleskovky

Vláda schválila vývoz vody

Submitted by on 12. júna 2014 – 6:22
Vláda schválila POTAJOMKY A ZA CHRBTOM OBČANOV zákon o vývoze pitnej vody do zahraničia !!!
Update! – vypočujte si diskusiu na Slobodnom vysielači

Vláda na svojom stredajšom zasadaní (4.6.2014) schválila návrh novely Vodného zákona, ktorý povolí aj vývoz vody do zahraničia.

Udialo sa tak napriek hromadnej pripomienke občanov (viac ako 7 tis. Občanov) viď linka:

http://skutocnysnem.sk/list/zastavme-schvalenie-zakona-o-vyvoze-vody-do-zahranicia

Požiadavky občanov SR na zastavenie vývozu vody do zahraničia boli ignorované aj napriek tomu, že novela zákona je podľa odborníkov protiústavná. Voda nie je tovar, je to životná potreba, je to bohatstvo občanov tohto štátu. Podrobnejšie informácie prinesieme na portáli www. skutocnysnem.sk .

Návrh zákona pôjde na prerokovanie do parlamentu pravdepodobne v zrýchlenom konaní tak, aby občania tejto krajiny nemohli zareagovať. Je možné, že sa pokúsia schváliť novelu zákona už na teraz prebiehajúcej schôdzi parlamentu. Aby sa tak neudialo, ani teraz, ani v budúcnosti, mobilizácia nás, občanov je nevyhnutná! Prejdime od slov k činom. Ak niečo nespravíme, prídeme o náš najväčší majetok, ktorým unikátne zásoby pitnej vody v SR určite sú. Ak niečo nespravíme, pripravíme o tento majetok nielen my, ale aj naše deti.

Voda je podľa Ústavy majetkom štátu, teda občanov tejto krajiny. Nie je to tovar, pretože prístup k vode je základné ľudské právo umožňujúce prežitie. Je to obrovské bohatstvo občanov, o ktoré po schválení tejto novely určite prídeme. Týmto spôsobom kontrolu nad Slovenskou pitnou získa pár vyvolených a zveľadia si svoje majetky na úkor nás všetkých. V konečnom dôsledku táto novela spôsobí zdražovanie vody a ohrozí prístup občanov SR k pitnej vode. Keď by sa už malo s vodou obchodovať, mali by z tohto obchodu profitovať občania tejto krajiny a nie pár privilegovaných jedincov, o ktorých rozhodnú skorumpovaní politici.

Hromadnú pripomienku do 7.6.2014 10:00 podporilo skoro 8000 občanov.

Ďakujeme! Podpísat možete TU

Prosím, občania zmobilizujte sa a pokračujte v podpore petície na vyššie uvedenej linke.

Podrobnosti k schválenej novele vodného zákona nájdete TU:

http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/BodRokovaniaDetail?idMaterial=23572

http://www.rokovania.sk/File.aspx/ViewDocumentHtml/Mater-Dokum-165550?prefixFile=m_

http://www.tvbezcenzury.com/sk/n/892/Ide-do-tuheho-Vlada-schvalila-potajomky-za-chrbtom-obcanov-zakon-o-vyvoze-pitnej-vody-do-zahranicia-

p.s. Ako jediný štát v EU sme si nevedeli ochrániť pôdu pred výpredajom do zahraničia, ako jediný v EU ťažíme lesy viac ako je ich prírastok, ako jediný v EU si premieňame rieky na energetické kanály, a ako jediný a prvý v EU chceme vypredať už hádam to posledné čo nám ešte zostalo – pitnú vodu.

Naozaj sa vám nezdá, že tu nie je niečo v poriadku? Naozaj s týmto všetkým súhlasíte? Naozaj sa neoplatí urobiť aspoň to málo, čo každý môže???

Šírte prosím túto výzvu po svojich linkách!!!

Print Friendly, PDF & Email

Tags: ,